In the hanging garden

My boyfriend says that the weather right now is exactly how it is during October in Southern California. Obviously we have chosen the wrong place to live in because I would kill for weather like this all fall through; Being able to wear a leather jacket with sandals is pretty much what I would call the perfect season.

Speaking of which, this Obscur leather jacket has been lurking in my closet ever since June, waiting for these perfect, end of summer days to come. When we were introduced to each other in Paris, it was love at first sight. It’s a great feeling to wear a piece of art that has been designed by a friend, making the garment much more personal and interesting – almost if it was telling a story. I really can’t wait to show you guys what the Obscur designer, Richard Söderberg, has in store for next summer but more about that soon…I promise.

Leather jacket: Obscur
Maxi skirt: Rick Owens Lilies
Cardigan: H&M
T-shirt: AA
Sandals: Haider Ackermann
Bag: All Saints
Scissor necklace: Ann Demeulemeester
Rings: Kalevala Koru

41 thoughts on “In the hanging garden

   1. i totally agree agree with u – that jacket is versatile! its leather n sort of a wool lycra thing?oh and youre finally wearing the sandals u’ve been waitin/lookin for foreeeever 🙂

    1. The front is cotton jersey, if I remember right (the jacket has no care tag). I WAS finally wearing the sandals but then the weather got too cold for them. 😦 Well, there is always next summer, right? 🙂

  1. I was not supposed to label the cardi cause it doesn’t show as much but then you can kind of see it the picture where I’m about to “fly”, so I decided to include it in there. The jacket is shaped pretty much the same way as the cardi, and I think the draping on the front it is the same length as well. 🙂 Thanks!!!

 1. Oh thank you! I don’t know though if they make any sheer shirts. But I believe I’ve seen some sheer pieces at the budget stores such as Weekday. I must say that I love the combination of the Haider sandals and a long skirt. It’s just perfect! I wear mine with the skirt I did myself with the slit (an innocent copycat) and I could just wear it every day. And that jacket you wear is amazing so I had to do some research on that designer, which I hadn’t heard of since now. I found out he’s swedish! Haha. And he’s apparently inspired by Ann D and some other avant garde designers. Amazing, I thought. He’s only doing menswear right? Well, he’ll start doing womenswear as well sooner or later I think, just like Damir Doma did. Pure awesomeness.

  1. I’m going to Berlin in a week, I’ll be sure to check out some sheer shirts over there. Yours looked so great. 🙂 Yes, Richard is Swedish indeed and really talented designer. I’ve had the pleasure of knowing him from his early designer days, and seeing him grow up has been an interesting journey. I’m really proud of him. 🙂 Obscur is currently only menswear but the smaller sizes fit us ladies just fine. I’m also sure that expanding the horizons to womenswear is just a matter of time. 😉

 2. the shirt and the coat that she is wearing is too good and combined with the red color of the berry, it looks too tempting and very cool, great sense of dressing, i saw such a coat at Annie’s Online Store a few days back

 3. This has to be a dream outfit mixing all extraordinary designers!
  Moreover, the maxi skirt with a leather jacket and sandals are also my kind of Fall weather 😉

 4. Ihan sinun näköisesi takki ! Veistoksellinen ja punk-henkinen, naisellinenkin, ja niin siro leikkaus selkäpuolella. Hieno !
  Tulisipa tännekin syksy, on niin himskatin kuuma edelleen. Pitkät hihat tai housut on ihan liikaa muualla kuin ilmastoidussa toimistossa tai aikaisin aamulla, suljetuissa kengissä jalat turpoaa, naama kiiltää ja muuta kamalaa. Autossa on 50° C kun ajan kotiin, eikä ole ilmastointia… No viikonloppuisin ehtii sentään Välimereen uimaan, kaipa se riittää lohdukkeeksi !
  Kiva kun jaksat päivittää blogia !

  1. Todellakin! Voi tätä yhteistä onnea. 🙂

   Vähän tuli jo ikävä kesähelteitä, kun tänään tuo mittari näytti vaivaiset +12 astetta. Ei nyt sentään elokuussa tarvitsisi olla ihan näin kylmä ja jää nuo uudet sandaalitkin kohta talviteloille, jos meno jatkuu tälläisenä. :/ Toisaalta muistelen kyllä kauhulla niitä Pariisin helteitä, se kun oli juuri tuollaista kuvailemaasi hikoilua ja turvotusta. Ei siinä kuumudessa tunne itseään kovin kauniiksi ei. Yritän palauttaa bloggailutahdin tässä taas tasaisemmaksi syksyn mittaa, kesällä kun oli niin kiire ja kuuma, ettei asuista oikein ikinä ehtinyt ottaa kuvaa tai sitten päällä oli jotain satunnaista rompetta.

   1. Thanks for the links! I have seen their jackets on Komakino and one on farfetch – I just never saw women’s jackets, so was wondering about them.
    I’ll look into the small men’s jackets 😉

 5. Oi, mäkin tykkään näistä kesän lopun säistä. Nahkatakki ja sandaalit, you said it! Asuin Ausseissa vuoden ja niiden TALVI oli tällainen Sydneyssä, kelpaisi mulle! Harmi, kun tällaista säätä kestää liian vähän aikaa, muuttuu liian kylmäksi liian nopsaa. You look great as always.

  1. Kiitos kovasti. 🙂 Niinpä, kunpa näitä ihania loppukesän päiviä kestäisi pidempäänkin! Harmillista, että tällä viikolla säät alkoivat jo kylmentyä ja sandaalit saa laittaa kohta talviteloille. Noh, ainakin tuota nahkatakkia pääsee ulkoiluttamaan edes nilkkurien kanssa, jos ei muuten. Tälläinen lämpimänkylmä talvi olisi kyllä niin optimi, täytynee varmaan muuttaa muille maille, jotta pääsee nauttimaan sellaisesta herkusta. 😉

 6. Onpa vain taas niin kauniita ja tunnelmallisia kuvia. Erityisesti viinimarjakuva ja viinimarjoja käsissä -kuva ihastuttavat. Aivan ihanaa syksyn tunnelmaa.

  Täällä missä minä asun ei kylläkään ole enää pariin viikkoon kärsinyt kulkea pelkät sandaalit jalassa. Huh, palelee jo ajatuskin. Vähäsen käy kateeksi kun kuvia katselee.

  1. Voi kiitos. 🙂 Äidin marjapuskat näytti niin kauniilta ilta-auringon paisteessa, että oli pakko ottaa sitä ihanaa syystunnelmaa mukaan myös kuviin. Tuon kyseisen päivän jälkeen lämpömittari ei ole ollut enää pitkään aikaan siellä 20 hujakoilla, että sandaalit eivät ole olleet enää harmikseni käytössä. Muutaman viikon päästä tilanteen pitäisi korjaantua, ainakin toivottavasti. 🙂

  1. I ordered them in my regular size from the sales person’s recommendation and when they arrived, I noticed that they were about half a size too big. They were a sale item, so I decided to keep them anyway. It’s not noticeable when I walk in them though, because there is more pressure on the foot (when I’m sitting on that railing, there is no pressure so the foot it appears “smaller”). The size is not a problem, I had some other issues with the composition of the straps, so had to make some extra ones myself. 😀

  1. Thanks! That Ann Demeulemeester scissor necklace is my favorite and also precious because it was a gift from a loved one. 🙂 But yeah, it would probably quite easy to DIY too. 🙂

 7. […] To start the sales I offer these beautiful but barely used Haider Ackermann sandals which are perfect for those hot summer days. They have been also featured on my blog post “In the hanging garden“. […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s