Like Alice in the wonderland

The weather here in Finland has been amazing, so the past days have included park picnics, road trips, and visits to the local sights. One of the most interesting places in my hometown Tampere, is a palace called “Milavida” (or Näsinlinna as the locals call it) which has been closed from the public for 12 years due to renovation. This mysterious new baroque style building is so beautiful on the outside, so when the opportunity came to peek inside due to a temporary art exhibition, I knew we had to act fast. The promising shell of this perfect villa truly delivered: It was literally like stepping right in the middle of a fairy tale with it’s checkerboard floors, large windows and endless staircases. If I get filthy rich one day, I now know where I’m investing my money.

Naturally I couldn’t resist to shoot my outfit in these magical surroundings, and I’m quite sure I’ll return here in the following days. What comes to my outfit, the off-white Ann Demeulemeester hooded tunic is a new purchase and so comfy that so far I worn it three times over the weekend. Tonight when I go the Weekday store opening in Helsinki, it will be day number four.

Hooded tunic: Ann Demeulemeester
Jeans: Cheap Monday
Wedge ankle boots: Rick Owens
Bag: Silent by Damir Doma (stolen from my bf)

Zipper necklace: Ann Demeulemeester
Rings: Kalevala Koru, custom made nail ring and gifts

If you are interested in visiting Milavida a.k.a. Näsinlinna, it’s open until 30.5.2010 from Tuesday to Sunday from 11-18 and located on the Näsinpuisto hill in Tampere.

27 thoughts on “Like Alice in the wonderland

 1. I can honestly say that white look even better than black on you!

  And I disagree about the sunny photos – I like these one here a lot… you’ve got such delicate skin, I can’t stop admiring… don’t be freaked out 🙂

  1. I have to start wearing more white then!;) I’m just always so worried of getting my clothes messy and white is the most delicate of the colors.

   Awwws thanks!! I’m not freaked out, not to worry. I’m admiring your legs and tan every time I visit your blog, so I guess it’s quite natural thing to do for us girls. 🙂

  1. Thanks! The sweater tunic is so unbelievably soft that I want to literally live in it (and I have).

   That palace is really magical, I think I might have to have a park picnic around there soon with outfit pics to follow, of course. 🙂

 2. So pretty! I visited Milavida like 15 years ago. We walk almost weekly with Coco in Näsinpuisto, so I really must go again.

  Ps. I think we found a new home!

  1. Thanks! I never got to go inside it when I was a kid, so now it was the perfect opportunity to take a little peek. There was no furniture or nothing, just the artworks, so it’s probably a bit different experience than back in the day. 😉 You should totally check it out again! 🙂

   Congrats on the home issue, fingers crossed that you guys will get it!

 3. Hih, mulle iski pahemman laatuinen lukihäirä, luin ekaksi nimittäin Näsinneula 😀 ( ja ihmettelin pahemman kerran asiaa, kunnes ymmärsin lukea kohdan uudelleen ajatuksen kanssa :D). Olen käsittääkseni tuolla käynyt ( eihän Tampereella voi olla toista vastaavaa paikkaa?) ja upealta mestalta se vaikutti 🙂

  Huppari on hieno!

  1. Hhahaha.. joo Näsinneulassa ei ole ihan noin nättiä, vaikka se sieltä Näsinpuistosta kyllä hyvin näkyykin. 😉 Vastaavaa rakennusta ei taida täällä olla, vaikka ihania vanhoja rakennuksia kaupungista löytyy mm. Finlaysonin palatsin ja Pikkupalatsin muodossa. Samoin Emil Aaltosen museo on tsekkaamisen arvoinen. Tampere on paras!;)

 4. Voi hyvä luoja. Tuo huppari on täydellinen! Luulin päässeeni lähelle Complex Geometrixin mustalla versiolla mutta tuo on vielä upeampi. Ottaisin omaankin kaappiini anytime. ❤

  1. Kiitos, kiitos!:) No mutta, kelpuuttaisin sen sunkin version ihan tältä istumalta, on se sen verran upea. 😉 Tätä samaa Demeulemeesteria oli mustanakin, mutta jotenkin kesäksi mieli veti tähän lucian aqua-väriin (sinivihertävän valkoinen) enemmän. Kangas on niin unelmanpehmeää että tätä pitää mielellään useamminkin. Jos se musta versio kävelee jossain välissä vastaan, niin luultavasti on pakko kyllä napata se itselleni. Tästä tuli just tän kesän hittivaate no 1.

 5. Mun suu aivan loksahti auki ku näin ton tunikahuppu-jutun!
  Kiva et käytät välillä vaaleitaki vaatteita 😀 Sopii sulle kans tosi hyvin.

   1. Kiitos kovasti, näin keväällä tekee mieli vaihtaa vähän keveämpiin väreihin, vaikka musta onkin lähellä sydäntä. Olen huomannut, että tälläiset kylmät vaaleat sävyt sopivat mulle todella hyvin, saavat ihon ns. hehkumaan. 🙂 Tunika on tämän kesän, eli SS10-mallistosta.

  1. Itse asiassa sanoin sulle ja Nadjalle moi siinä jonossa, mutta ette tainnut huomata. 😀 Siellä oli kyllä niin paljon jengiä, että sen jälkeen oli ihan mahdotonta bongailla tuttuja, ellei joku sattumalta tullut vastaan. Pysyttäydyin Essin, Jennin ja Lauran kanssa siellä Weekdayn puolella loppuillan, kun siellä oli viileämpi ja paremmat juomat haha. 🙂 Mut hei, ens kerralla sitten!!!

  1. Kiitos ja kiva, että kolahti!:) Ehkä vielä ihanammaksi tekee sen nuo mahtavat puitteet. 😉 Näin toisena Tampere-fanina suosittelen, että piipahdat tuolla Näsinlinnassa ennen 30.5. 😉

 6. Woaw Anna-Maria I love the first pic with the wind in your hair and the hoody + plus the
  background wonderful. Very artistic! 🙂

 7. Ihania kuvia ja mielenkiintoisen näköistä taidetta! Vaikuttaa inspiroivalta paikalta. 🙂 Liisa Ihmemaassa -tunnelmaa todellakin löytyy!

  1. Kiitos, kiitos ja todellakin! Talolla on todella mielenkiintoinen historia ja Näsinpuisto muutenkin todella kaunis paikka. Suosittelen piipahtamaan, jos pyörit täällä päin. 🙂

  1. Kiitos! Juu, täältähän nämä. Yllättävän moni ei tiedä Näsinlinnasta tai muistakaan Tampereen ihanista vanhoista rakennuksista. Oletko muuten tutustunut jo tallipihaan, Finlaysonin palatsiin, Pikkupalatsiin tai Hatanpään kartanoon (Aroboretumin luona) tai Emil Aaltosen museoon? Mahtavia rakennuksia/paikkoja kaikki. 🙂 Näsinlinnaan kannattaa mennä sisälle kipinkapin, kun sinne vielä pääsee 30.5. asti. Ajattelin tehdä itse toisen retken tulevalla viikolla, sen verran vaikuttava paikka se oli. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s