Fair and square

This week the Tampere Film Festival took over the town and we were partaking the evening actitivies during the weekend. Friday night offered an interesting documentary about the birth of the rave culture and for me it was such a nostalgia trip being a teenager and living it large when the rave scene hit Finland. After the movie we danced to all the 90’s acid tunes that the techno pioneers of the past were offering us at the after party.

To celebrate the event, I dug out a pair of shoes that I haven’t worn since junior high school, circa 1997. I remember how badly I wanted these square toed motorcycle boots and how mature they made me feel when I finally got them. I knew that the time of the square toed look would come again, and was rather amused when Rad Hourani‘s version was introduced last year. I have yet to decide what’s my relationship with this familiar look, I like it but at the same time I’m a bit sensitive to jump into it completely. All I know is that with this outfit, these old bad boys actually work.

Shirt: DRK SHDW
Leather pants: Object
Bag: DRK SHDW
Shoes: Vintage
Rings: Kalevala Koru, eBay & custom made

12 thoughts on “Fair and square

  1. Kiitos, nää on kyllä ihanat ja kuin mulle tehty. Nahkahousut ovat myös yksi uusimmista hankinnoistani, pitääkin esitellä niitä hieman paremmin toisella kertaa. 🙂

  1. Kiitti! Heh, toivottavasti et viittaa mun “ylpistelevään” poseeraukseen sillä cooliudella. 😀 Mun on meinaan pakko nostaa kasvot aina hieman ylöspäin, kun ainoa kunnon valonlähde tulee sieltä. 😉

 1. Ysärikengät toimii ja todella hyvin! Mua itseäni harmittaa, että mun ekat korkkarit ovat menneet käytössä rikki, niissä olisi potentiaalia tämän ajan henkeen..

  Täytyy toivoa, että joskus tuon dokkarin näen, itse olen aikoinaan vain voinut haaveilla reiveistä ja olen kade miehelleni, joka on sitä aikakautta voinut elää osallistumalla niihin:T

  1. Kiitos kovasti. 🙂 Harmi tosiaan, että ne sun kengät on rikki, olisivat varmaan ollet ajanhenkeen sopivat. Mulla on kaapissa yhdet järkyttävän korkeat traktoripohjaiset kiilakorkosandaalit, jotka odottaa lumien sulamista.

   Dokkari oli todella mielenkiintoinen, siitä näki hyvin millaista oli olla nuori 90-luvulla ja miten hullun ihanaa muoti olikaan silloin. Reiveissä tuli tosiaan käytyä ahkeraan, ne kun oli ainoa mielenkiintoinen häppeningi tässä kaupungissa 15-16-vuotiaalle teinille. Tuli niissä käytyä jonkin verran aikuisiälläkin, mutta enemmän tuo juhlinta alkoi keskittyä rokkibaarien puolelle, kun ikää tuli tarpeeksi. 😀 Eipä silti, ihan mielettömän hauskaa ja hyvää musaa tuli tuolla acid-bileissä viime lauantaina. 😉

 2. I like how you broke up all the black with the ombré of the shirt & the textures of the pants and the boots. Total 90’s. Too good.

  1. Thanks! Yeah the ombre in the shirt does add a nice 90’s touch to the whole ensemble (very acid techno as well haha) alongside with the shoes and the leather pants. I’m happy that you noticed my agenda here. 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s