Spring it on

When the temperature is still below zero and you’re trapped inside hibernating from the cold,  thoughts of springtime automatically flow into mind. Even though fashion wise I’m not the biggest fan of the season, this year it seems like the spring could actually turn out to be a good one. Stripes, black, white, grey and touch of rustic metals doesn’t sound too bad and obviously my favorite designers have not failed to please my minimalistic and colorless taste, no matter what the season. In fact, this year I’m as excited about the spring fashion as the fashion magazine world is excited about pushing out the September issue. So, thank you Ann Demeulemeester, Riccardo Tisci and Rick Owens for making my spring  2010 inspiring and wearable – this is how fashion should always be.  And the best part of it all: most of the elements are already hanging in my own closet!

Pictures from Style.com and polyvore.com

26 thoughts on “Spring it on

  1. Thank you! I had these images saved on my computer since last fall but somehow it didn’t seem proper to look at them until now. 🙂 This winter is so depressing and cold that it’s nice to take your mind to spring right now. 🙂

 1. Even though I love colour, I often go for monotone colour palette, such as black and grey and the I mix it with splashes of brights. I like the images you picked from S/S 10. I am looking forward to nudes and neutrals.

  1. I’m also looking forward to nudes and neutrals, perhaps these collections didn’t demonstrate those as much. Black and white with a splash of nudes.. yes, oh, yes!:)

  1. Thanks! 🙂 I’m happy that you found your way here and I hope you enjoy my blog in the future.

   Your blog photos look really professional, by the way!:)Are you a photographer?

 2. Täytyy sanoa, etten ole vuosikausiin ollut innostunut pitkistä helmoista-kunnes nyt! Ehkä niistä omista kauhukokemuksista alkaa olla tarpeeksi kauan aikaa, kun pitkät helmat vaan näyttävät niin hyviltä, varsinkin tuollaisina valuvina muotoina 🙂

  1. Mulla on tismalleen sama juttu! Ala- ja yläasteelta löytyy pari maata laahaavaa kolttua (ja vielä loimusamettisia!), pitääkin lähteä kaivelemaan omia kaappeja..Mieli tekis myös tilata Asokselta joku maksihamonen, mutta vielä olen malttanut mieleni. Pelkään nimittäin, että ovat sellaista trikoota, joka lähtee sähköistymään ja nousemaan sukkahousuja pitkin ylös polviin. Tuon hameen kun pitää juurikin valua ja ehkä jopa hieman hulmuta tuulessa. Jospa Tukholmasta löytyisi meille molemmille “se oikea”? 😉

 3. hei! kyselit tuolla stellan blogissa hyvää meikkivoidetta joka peittäisi eikä ärsyttäisi ihoa. mulla itsellä on myös herkästi ärsyytyvä iho joka tarvitsee paljon peittoa ja oon löytäny pelastuksen mineraalimeikeistä. Käytössäni on tällä hetkellä Jane Iredalen kiinteä meikkipohja joka on ehdoton suosikkini (koska ihoni myös kiiltelee herkästi). Olen myös kokeillut Youngbloodin meikkipohjaa jota taas suosittelee allergia ja astmaliitto. Youngblood oli käytössä myös erinomaista ja jopa tuota Iredalea hitusen peittävempää. Itselläni vaakakuppi kallistuu hieman tuonne Iredalen puolelle mut molemmista tuotteista pidän kyllä. Hinta noilla tuotteilla on todella SUOLAINEN mutta toisaalta tuotteet kestää käytössä mielettömän kauan. JAne iredalelle on myös tullut ns. refillit jotka on sitten halvempia. Suosittelen kokeilemaan. Molempia sarjoja myydään kosmetologeilla ja niistä tehdään yleensä koemeikki ennen ostoa, eli jos aikaa riittää niin käy ihmeessä kokeilemassa.

  1. Kiitos oikein paljon meikkisuosituksista!:) Jane Iredalea ja Youngbloodia olen itsekin miettinyt, mutta niiden hinta on hieman hirvittänyt. Jos tuote on kestävää, niin silloin se on varmasti sen väärtti ja on tosiaan hyvä päästä kokeilemaan koemeikkiä ennen ostopäätöstä. Nyt täytyy vain löytää joku kauneushoitola, josta sarjoja saisi ostettua. 🙂 Käytin ennen Joe Blascoa, sillä sain sitä ostettua Jenkeistä huokeaan 20 dollarin hintaan ja kosmetologi tätini suositteli sitä, mutta täällä Suomessa sen käyttö on jäänyt lähinnä hinnan takia. Pidin sitä myös hieman liian paksuna, vaikka erittäin tyytyväinen siihen noin muuten olinkin..Tilasin juuri kokeeksi netistä Everyday Mineralsin näytteitä, katsotaan mitä niistä saan aikaiseksi. Tälläisellä kuivalle (tosin t-alueelta rasvoittuvalle) iholle ne puuterimaiset versiot eivät ehkä ole paras vaihtoehto, mutta kokeilematta ei voi tietää. Mieraalimeikkeihin kuitenkin on ajatus siirtyä. 🙂

 4. Ann D’s SS10 collection for women is amazing. Only beaten by her AW 10/11 collection for men =)
  You can check it out at my blog as well as all the other interesting labels AW 10/11 collections for men such as Viridi-Anne, Julius, Damir Doma, Rick Owens, Boris Bidjan Saberi etc.

  Cheers!

  1. Oh, I know! I’m loving BBS, Julius, RO, Ann D, Damir Doma and Viridi Anne’s winter collections, it’s nice to see beige mixed with black. Very 90’s but I guess beige is always a sign of the recession times…not that I’m complaining, on the contrary. 😉

 5. I’m exited for the spring to come.. I hate cold so much, I can’t stand it! That outfits are really inspiring, love stripes, clack, gold and grey..so I think it will be a lovely spring! that’s a good selection 😉

 6. I want to thank the blogger very much not only for this post but also for his all previous efforts. I found fashionflux.indiedays.com to be extremely interesting. I will be coming back to fashionflux.indiedays.com for more information.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s