Innocent line

Yesterday I celebrated my birthday in a surprisingly cold weather with Indian food and some late night shopping. I wanted to dress comfy yet dressy, and I think this black tent dress suited the purpose perfectly. I guess I never really introduced this piece by Velour properly but it was one of the discount finds made last summer. I really like how the dress looks fitted on the front but when you look at the back, it’s actually almost cape-like. Watch out, bat girl is on the move!


Dress: Velour
Cardigan: Roberto Cavalli for H&M
Jacket: Diana Orving
Shoes: Vagabond
Circle scarf: MTWTFSS
Bag: Lindex

31 thoughts on “Innocent line

  1. With thar cardigan and scarf fits perfect! Cool for bat-girl look! Nice to wear by night, obviusly!And happy birthday, by the way! 😉

  2. I know it's late but, happy birthday!Seems like your b-day was much better than mine.This outfit is amazing. hahaha I loved the rufles.

  3. Onnea syntymäpäivän johdosta :))Tuo Diana Orvingin takki on muuten aivan ihana, sopii sinulle ja tyyliisi todella hyvin niin kuin tuo "teltta-mekkokin". Mekkokin näyttäisi varmasti… no, naurettavalta monen muun päällä, mutta sinä näytät siinä upealta 🙂

  4. Happy birthday! What a lovely dress, I really love how the feeling changes with every view from a different direction. Also goes really well with the jacket!

  5. Thank you so much everyone! You're so sweet!:) I will try reply to your comments asap but now I have to go and organize my b-day party!

  6. voi miten kaunis takkiiiiiii! athtoo samanlaisen :))))) ja täydellinen pituus tossa mekossasi. Ihan uskomattoman kaunis asu <3xxx

  7. Bongasin sut ja miehekkees yks päivä käppäilemästä Sokoksen suunnalla, olitte kumpikin hurjan tyylikkäinä. 🙂

  8. that is one stunning dress! it's remarkable how a great dress can look both classy and sensual without all the traditional elements of showing curves. fabulous.and happy bday!!

  9. Joan D: Thank you! Yeah it's super handy because it can transfer from day wear to evening wear so easily. :)NinaV: Thanks! That dress was super find, only 35 euros after the discount. 🙂 You can see the Barbie party pics in my latest entry. ;)Maria: Thank you!:)Blue is in fashion: Thank you so much!:)Varpu: Kiitos kovasti! Tää mekko on ollutkin nyt ahkerassa käytössä. :)Nathalia: Thank you and happy belated b-day to you as well! My b-day was actually quite quiet but the Barbie party on Saturday was wild! :DJuliehelmiina: Voi kiitos kovasti, ihana mahtava kuulla!:) Sulla on muuten aivan ihana nimi!NooranElämää: Kiitos kovasti onnitteluista. Mekko on kyllä huippu!:)Jenni: Thanks! Double congrats are always nice heheheh.The gorgeous: I'm a cape top fan myself, too. 🙂 Thank you!Uniqua: Me too!:)Cafe noir: Voi kiitos tai siis merci!:)Mollymoll: That was the reason why I fell in love with this dress as well. 🙂 Thank you!Sara: Kiitos kovasti!:)Slanelle: Thank you!:)Dea: Kiitos kaunis! Tuo takki oli kyllä ihan ihmeen mahtava löytö viime talvena. Taisi olla viimeinen kappale JUS-nimisessä liikkeesä Tukholmassa. Suosittelen piipahtamista siellä!Bee: Awwws, thanks!:)Agatizska: Thanks! I can't wait to wear it more this fall/winter!:) Diana Orving is great!Annukka: Kiitos kovasti onnitteluista!:) Mekko on kyllä niin ihanan tuntuinen päällä että!Auri: Kiitti!:) Taitaa johtua tuosta patsasmaisesta asennosta ja mekossa on kyllä kieltämättä hieman samaa muotoa kuin niissä kreikkalaisten patsaiden kaavuissa. :)LF: Thank you! The Roberto Cavalli for H&M sweater has been a very good friend of mine ever since I got it. I'm even wearing it today!;)Pinja: Heh, jahas! 😉 Taidettiin olla 3+1-päiville menossa tuolloin. 😀 Olin just kävellyt Pyynikinharjulta, joten en tiedä miltä näytin, mutta kiva kuulla, etten ihan kamalalta kuitenkaan. 😀 Nekta: Niin on!!:)Heidi: Se on ruotsalaisen Velourin ja ostin sen kesällä Tampereen Gallat Clothesin alennusmyynneistä. Ko. merkkiä taitaa saada sieltä edelleenkin, joten ei muuta kuin tsekkaamaan (myös verkkokauppa löytyy)!:) Merkkiä saa tietenkin myös Tukholmasta. :)Stellagee: Thank you!:) Yeah that's true! I think it's probably because "the belt part" creates an illusion of a figure on the front side. ;)Womens dresses: Me too! I agree, I think this dress requires either ankle boots or brogues. 🙂

  10. voiei voiei siis en voi tarpeeks korostaa ett jumaloin tota takkia sun yllä, mulle kans! paitsi oon nyt virallisesti ostolakossa joten toivon ettei mitään noin jumalaista ilmesty mun eteen 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s