My new boyfriend (jeans)

Guess what the postman brought me on Tuesday? Yup, the famous Levi’s 501 boyfriend jeans. I almost couldn’t believe my luck when I read that I had won these from the stylish Stella’s blog competition awhile back, and now they are actually mine (alongside with Cat Power’s latest, yay!).
Wearing Levi’s 501s again after so many years is certainly a trip down the memory lane; these used to be pretty much my uniform in elementary school and throughout junior high school as well. They are so comfy and relaxed; it feels very liberating to wear something like this after a long period of skinny jeans. It’s no wonder I’ve been wearing this every single day since I got them, even last night when we went out dancing.
Levi’s 501 boyfriend jeans – you have officially earned your way into my daily wardrobe!


Blazer: H&M
T-shirt: Gina Tricot
Jeans: Levi’s 501 for women
Platform booties: Bullboxer
Bag & bracelet: Lindex
Rings: Kalevala Koru & ???

24 thoughts on “My new boyfriend (jeans)

 1. loooove the colour too! im really into pales at the moment, i think its because the shops (especially the one i work at!) are so full of winter black! x

 2. Oh!Tulipa niin nostalginen olo tästä Levi's postauksesta. Nuorena sitä säästeltiin viikkorahoja farkkuihin ja vertailtiin kavereiden kanssa, että kuinka monet housuparit kukin omisti. Oi niitä aikoja!Ostin muuten kesällä Manchesterissa käydessäni vintagekaupasta parit miesten vanhat levikset – ja totta puhut, miellyttäviltä ne tuntuu jalassa farkkuleggareiden jälkeenkin;)

 3. Oh my! I had The Jeans in excactly same colour in 1990, so almost 20 years ago! And I remember they had to be extremely loose: my normal size back then was 26/32 and my light blue Levis 501 were size 33/34!!! Good lord… 🙂

 4. Tosi kiva asu. Onneksi olkoon : tavoittelin itsekin voittoa kisassa kun tekisi niin mieli uusia farkkuja, juuri tällaisia – paitsi haluaisin ne hiukan sinisempinä, ehkä. Bleiserisi on hieno ! Ihana nähdä ylläsi jotain vaaleaakin, välillä !

 5. hih, noissa 501:ssähän näyttää etikettikin olevan se sama kuin teinivuosina. silloin pienen maalaistytön piti käydä suuria ovenpaiskomiskeskusteluja siitä, miksi monen satasen farkut olivat paremmat kuin seppälän ragazzit :Dmutta tänä päivänä ja tällä vuosituhannella sun asu näyttää vähäeleisen upealta.

 6. I love everything about this look! The blazer is a must, together with the Levi's. My mom would "die" to have your pair! hahahaI love Cat Power!! 🙂

 7. Ihanat pötksy! siskon kaapista löytyy saman tyyliset, mut täytyis itelle löytää samat. :)))xxx Ja ihanat kenkulit kannsa !!!

 8. Girl with one eye: Moi aussi!:)Chloe: Yeah, who said you can't wear pales during winter? 😉 We will hehe. Thank you! :)PUNKIE: Thank you! :)Cherry pie: Juu samaa mekin tehtiin. 🙂 Lähes kaikki ala-asteen ja yläasteen asut perustui aina Leviksiin. 🙂 Nuo on kyllä niin ihanan rennot, että mieli tekee käyttää koko ajan. :)NinaV: Oh yes! Actually I tried on some Levi's jeans at the local second hand store but I could barely fit size 30, I would be closer to size 32-33 in the old ones. From these I got size 27, I think even size 26 would have fit me but I want them to look a bit more relaxed. :)Roberta Right: Thank you so much! I wasn't so pleased with my face in the pictures, so this is really heart warming indeed. :)Sugar Kane: Thanks! Now that I'm about 10-15 kilos heavier than in elementary school and my body is not so boyish anymore, I'm extremely surprised these fit me so well. ;)Cafe noir: Pitkästä aikaa!:) Olin niin yllättynyt ja iloinen, kun kuulin voittaneeni kisassa. Nythän Stellalla oli taas uusi arvonta. Kyseiseltä neidiltä löytyy samaiset farkut hieman sinisempinä, mutta olen itse erittäin tyytyväinen, että postista putkahti tämä oi niin ysärit vaaleat versiot. Tälläisiä olen juuri havitellut. Ja totta tosiaan, kerrankin mun vaatekaapissa on jotain hieman vaaleampaa puuteriroosien lisäksi. 😉 Kiitos kovasti, bleizeri on itseasiassa miehekkeen, mutta pöllin sen(kin) itselleni. Oikein boyfriend blazer ja jeans, siis. :DTiiti: Kyllä vaan! Oi mitkä nostalgiat noista saakaan aikaiseksi… Ihan samanmoisia tappeluita on käyty meidänkin perheessä: kaikilla kavereillakin oli Leviksit, joten minäkin tahdoin sellaiset (hieman Leevin sanoja vääristellen), hinnalla millä hyvänsä. Käytin mm. yksiä vaalean vihreitä versioita niin kovasti, että lopulta ne menivät polvista puhki ihan itsellään. Kiitos kovasti kauniista sanoista. :)Nathalia: Thank you! Heh, I don't think I could ever see my own mom in Levi's, but your mom sounds stylish!:) Cat Power is the greatest!Stellagee: Yeah they do..oh jeez, those days…Thank you. :)Dea: Kiitos kovasti. 🙂 Näitä on myynnissä ilmeisesti JC:ssä ja Ellokselta myös bongasin yhden tummemman väriversion. 😉 Onnea Levi's 501 boyfriendien metsästykseen!Lada: Grazie!;)Frickys: I'm happy I could be of inspiration!;)Inni: Kiitos kovasti, ei muuta kuin hankkimaan omia!:)CHICMUSE: Thank you!:)Agatiszka: I'm glad you like it and welcome again!:)

 9. Hiii!! You look stunning!…Love your new jeans!And love your hair…soooo stylishdo you link my blog? ;))xoxox

 10. I actually have a pair of light blue Levis 501s somewhere, but I think they are too small for me nowadays! These pictures really inspires me to search for them though.

 11. Briannelee: Me too! It's my new favorite. :)Out of the mist: Thank you so much for all the compliments!:)Lobelia: I noticed that the sizing is totally different with the old 501s. In this new boyfriend version I fit my regular size but with the older ones I would have to size up for sure. Hopefully you can find yours and that they still fit! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s