The last day of summer

After getting home from work today, I decided to celebrate this exceptionally warm day by changing into relaxed shorts, and enjoying a cone of pistachio and green apple flavored gelato. While eating my Italian ice cream (best thing ever!), I noticed that some red and orange color is already appearing on some of the tree tops at the local park, meaning fall is just around the corner. In a way I am excited because I love all the layering and dark colors of fall fashion, but on the other hand I’m a bit sad to say goodbye to summer and all the easiness it brought into dressing. However, since there are still ten days left of what is officially considered summer, I’m trying to enjoy this second last summer weekend at full blast. I hope you are doing the same!


Top: MTWTFSS
Vest: Zara
College shorts: Zara
Combat boots: Dr. Martens
Ring: Kalevala Koru

Advertisements

19 thoughts on “The last day of summer

  1. I hope summer will come here soooon! Today was so cold, I should had brought gloves. I think nothing can be more stylish and classy than winter clothes, with its all layers.You made me think about a place that sell the most delicious cherry ice-cream ever!I liked your shorts! 🙂

  2. ou man, I just ate green apple gelato. it IS good! I was also thinking how to enjoy of the last summer days. It´s so hard because sun doesn´t shine like it used in july and wind blows like in autumn. what I desided is to go out, read about lovely new fall fashion and drink ice coffee. Then it´s kind of like being between summer and fall.

  3. Nyt mä vasta tajusin mitkä shortsit noi on! (Korkea vyötärö ja solmittava vyö jne.) Sovittelin niitä itse kesällä Zarassa ja näytin aivan pöyristyttävän järkyttävältä ne päällä. Sulla noi on upeat! Epistä, niin epistä. (Ja oho, olin niin tohkeissani että kommentoin suomeksi.. 🙂 )

  4. Sori en oo ees aatellu että kommentoin väärällä kielellä, mutta kun niin kovasti haluan kommailla ja sitte en osaa enkkua kauheen hyvin, eli aika huono yhdistelmä. Mutta vitsit nuo dr martensit, meinasin huudella niitä netistä, pitäisköhän. Näyttävät sulla niin hyvältä 🙂

  5. Hei, luin Mangolisan blogista, ettet syö punaista lihaa. Ihan vain uteliaisuudesta kysyisin, että mikä on tämän päätöksen takana, eettiset syyt tai esim. maku? Olisi mielenkiintoista kuulla, sillä ajattelin itse luopua punaisesta lihasta "ihan virallisesti".Ihanaa syksyä (tai mikä tämä vuodenaika sitten onkaan kun aamulla pitää olla lapaset ja iltapäivällä tekee mieli kiskoa pitkähihaista pois päältä…)!

  6. The one good thing about fall is fall fashion. :)I almost bought those white Doc Ms at One Way's summer sale, but I suspected that I wouldn't be able to pull off the look. They are fantastic on you, and I now kind of wish I had been braver… 🙂

  7. Nathalia: Oh yeah, you guys have a winter now huh? I love fall but I detest the Finnish winter; it's especially bad for the blog because in Finland it's so dark and cold that you can't really dress in anything nice and taking pictures after work is impossible due to the darkness. Can't wait for fall though and all the layering! 😉 Cherry ice cream is the best! :)Je m'appelle Viivi: Mmm, I love anything made out of green apples! I kind of like this in-between season: it's not too hot but it's not cold either. Your idea about the ice coffee and fashion mags sounds very tempting! :)La Mode is Rad!: Thanks, they are super comfy!Hanna Persson: You should totally get them. They are quite rough in the beginning but mine have started to soften out now, yay!:)Mindye: Thank you!:)Helen: Thanks! The boots are my new favorite thing, for sure. :)NinaV: Juurikin ne! Ne on aika kummat shortsit, koska näyttävät välillä aika järkyiltä myös mun päälläni ja välillä taas sitten ihan huipuilta. Outoa! Niin ja ei haittaa, vaikka kommentoi suomeksi. :)Ladyam: Joo ei siitä tartte välittää, tuossa mun viestissähän lukee, että voi kommentoida molemmilla kielillä (tai no saa kommata myös saksaksi, ranskaksi tai ruotsiksi jos niikseen tulee), heh. 😀 Kiitos kovasti, ne on kyllä ihan huiput popot! Tilasin omani Italiasta, mutta näitä näkyi olevan myös eBayssä. Antaa mennä vaan!:)Out of the mist: This outfit is extremely comfy, thanks!:)wry: Se lähti oikeastaan siitä, että joskus viidennellä luokalla lakkasin syömästä sian lihaa ihan puhtaasti makusyistä. Kun tapasin nykyisen poikaystäväni, hän oli täysin kasvissyöjä ja olin käytännön syistä (ei jaksa kokata kahta eri ruokaa) hetken täysin kasvissyöjä. Siitä sitten sain pikkuhiljaa poikaystävän hivutettua syömään valkoista lihaa ja sillä tiellä ollaan nyt varmaan kahdeksatta vuotta. Taustalla ei siis ole mitään eettistä syytä, lähinnä oma terveys ja makuasia. 🙂 Olen pari kertaa maistellut poron kuivalihaa, mutta siihen mun punaisen lihan syönti sitten jääkin. Olen huomannut olevani jaksavaisempi ja painonhallinta on ollut paljon helpompaa lopetettuani punaisen lihan syönnin. :)The Waves: True, true. 🙂 Awws, that sucks. Now you can probably find them online on discount, though. :)Valencia Lia: Awws, thanks!:) Comfy indeed…Lilee: Thanks! Me too..

  8. Lovely shoes! Autumn has been coming here in the UK for weeks now – ridiculously early. I love the colours, but autumn to me means rain and the imprending darkness of winter. Nothing like a little pessimism!

  9. MiriamFashion: Cool! Yours sound nice. :)Mysterycreature: Oh, anyone who knows me, knows that I'm a huge pessimist too, haha. This year I am trying to enjoy every single little thing, and it has kind of worked. I love these autumn days but I must admit that I'm a bit worried about the coldness and the rain that will follow soon after.. And then the winter grr, can't even think about it now. :DNerdic: They really are so comfy! Sucks that summer is over, so I can't really wear them as much. Thanks!:)Helen: Kiitos vinkistä! Sain piirtäjältä luvan käyttää tota mun blogissa (koska siinä oltiin me heh), joten se tullaan varmaan näkemään pian täällä. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s