Sometimes the simple things in life are the best

When I came back from Barcelona and Stockholm with a whole new wardrobe in my suitcase, I promised to myself to stay away from the discount shopping back in Finland. A couple of days ago temptation won me over when I walked into the Selected store, and found this basic v-neck cotton tee for just 5 Euros. I’m still quite proud of myself managing to avoid all the alluring window displays with the huge discount signs beckoning you in “just to check the selection”, yet you end up buying something you’d never get with the full price.
Therefore I was happy to find something so simple and useful, instead of something you can just wear once or twice. So last night, this great new find transferred into a very comfortable party ensemble, when I paired it with ripped jeans and my dear old platform booties. Even though I danced like a madman, the shirt kept me comfortable and cool in a very hot and sweaty environment. It just might be the simple element I was missing in my wardrobe all along.

Blazer: Zara
T-shirt: Selected Femme
Jeans: Cheap Monday / DIY slashing
Shoes: Bullboxer
Bag: Zara

35 thoughts on “Sometimes the simple things in life are the best

 1. Adorable as ever! I also found a fantastic, white t-shirt at Selected sales for something like six euros, yippee.

 2. Vau. Koko asu henkii juuri sitä kuuluisaa viileyttä. Tarpeeksi yksityiskohtia, jotta asu ei ole tylsä, mutta silti ihanan simppeli ja raikas kokonaisuus. Sinä osaat! 🙂 Ihanaa viikkoa!

 3. lovely jacket and bag! -your blog is really quirky and cute, I'd really appreciate if you would check out my blog and become a follower -http://cocobutterlipbalmx.blogspot.com/ …

 4. sorruin myös tuohon t-paitaan aiemmin viikolla, älyttömän pehmeä ja käytännöllinen!ps. bongasin sut TAAS, yotalolla jamittamassa jacksonin tahtiin 😉

 5. Love your outfit, again! But hey, you know I had a small heart attack when I saw your hair. This short style looks good on you but still… I'm crying here a bit. You know me.. 🙂

 6. wooooooow this is amazing! I'm loving your blog and style more and more! you're great! this pieces are so simple, but on you everything look gorgeous!

 7. hehe, i already commented on 'simple' clothes (totally hot right now!) but i just want to say that i also LOVE the bag! you rock it xxx

 8. Kuten toinen anonymous sanoi, olen vähän samaa mieltä tosta skandinaavijutusta, mutta se on vähän kiistanalainen juttu. Ihana asu ja ihanat hiukset. Piditkin niitä aika usein nutturalla, ja hyvältä näytti. Näyttää edelleen, nyt kun on uus leikkaus. 🙂

 9. I LOVE and am a HUGE fan of your blog! Hope you can take the time to check out my site! We sell Vintage and Designer clothes, shoes, and accessories all in one place. We have some really great things up right now! Studded boots, Alexander Wang halter top, and vintage blazers. Check it out!www.fashionlagniappe.blogspot.com

 10. LOVE the entire look. Especially that bag and blazer, do you think I can find them in an L.A. Zara store?Please post close up picture of that purse, please!

 11. Ihosi on muuten todella kaunis<3 And if I were you, käyttäisin tosi paljon tota norsunluunvalkeaa (?) lähellä kasvoja, siis tota jakun väriä. Se tuo ilmeeseen jotain kohtalokkaan eleganttia<3 Mmmm. Tykkään kovasti plogistasi.

 12. Niin ja muuten toi FashionLagniappe kirjottaa joka blogiin ton saman värssyn:–DD Tai liekö joku automaatti…

 13. Sugar Kane: Thanks! Aren't those dirt cheap bargains the best? Yay for simple t-shirt sales!;)C'est moi: Thanks and congrats! Nice basic tees are actually quite hard to find! :)Heavy metal fashion: Thanks!:)Styledrop: Eikös ollutkin? 😉 Kiitos kovasti. :)Milla: Kiitos kovasti ihanista sanoista. 🙂 Hauskaa alkavaa viikkoa myös sinulle!Cocobutterlipbalm: Thank you, I'm glad you like it. I'll check your blog out for sure!:)Joy: Voi kiitos!:)Blue: Thank you and thank you for featuring me!:)Elina: Tuo paita on kyllä varsinainen löytö!:) Jus sellainen perusosa mitä tarvitsee aina. Jahas, jahas..mä oon varmaan ollut niin "omissa sfääreissä", etten huomannut sua siellä yolla hehe.NinaV: Thanks!:) I know, this style is something new and shocking for me too hehe. I haven't had short hair like this since the 90's when I just had to get the Natalia Imbruglia haircut. 😀 I'm still getting used to this new look but bit by bit it's starting to look very "me". :)Carmen: Thanks. I'm actually going to post a DIY guide on how to slash your jeans, so maybe you can get a pair too. :)PUNKIE: Simplicity is my second name. 😉 Thank you, that's really nice to hear. :)Chloe: Simplicity is the key. Thank you. :)Fashion is my husband: Thanks!:)Linda sofia: Kiitos kovasti. Oon hurahtanut tähän itsekin ihan totaalisesti. :)Alanna: Thanks! You should head to the closest Zara, these should be in discount by now. ;)Ivania: I know, such a steal huh? 🙂 Thanks!Christina: THanks, me too. ;)Anonymous: Joo mä tiedän kyllä, mun äiti on maantiedon ope. 😉 Toi vaan on tossa lähinnä siksi, että esim. Jenkeissä kaikki tietää Skandinavian, joten se on sellaisille ihmisille jotka eivät ole koskaan kuulleet Suomesta hieman helpompi käsittää mistä päin maailmaa meikäläinen on. 😀 Sitä paitsi koen henkisesti olevani skandinaavi, koska rakastan skandinaavista muotia yli kaiken. :)Pierrot Le Fou: Thank you, that's so nice to hear. :)Anonymous: Kiitos kovasti, kiva, että tykkäät. 🙂 Joo Suomihan kuuluu ns. Fenno-Skandinaviaan, mutta tuossa aiemmin vastasinkin jo tuolle toisella anonyymille, että miksi profiilissani väitän olevani skandinaavi. ;)The Biche: I love it too!:)FashionLagniappe: Thank you, I'm glad you like my blog. 🙂 Your site sounds interesting, I better check it out!Jennie in Los Angeles: You might be able to but I think you should hurry because at least in Barcelona they were on discount. I promise to post a close up pic of the bag soon!:)MiriamFashion: Thank you. :)Heini: Kiitos kovasti. 🙂 Mulle on onneksi periytynyt äidiltäni suht hyvä iho, vaikka toki meikkiä käytänkin tasoittamaan pikkuvirheitä. Tuo bleiseri on sellainen hieman sinertävän valkoinen, mutta todentotta se väri sopii mulle aikas hyvin nyt kun jälkeenpäin näitä kuvia katselen. 🙂 Täytyykin alkaa hamstraaman sitä väriä enemmän vaatekaappiini. En tiedä onkohan tuo kommenntti joku mainos vai mikä. :DYiqin: Thank you! It's actually off white with a hint of lavender blue in it. 🙂 I'm also worried of getting it dirty but I try to be careful. :)Slanelle: Thank you so much!:)Maria: That's so sweet of you to say but trust me, I'm not perfect. I'd do anything to take your petiteness and youth!:)

 14. love the outfit- such a clean, chic look! love that blazer and bag- it looks like there could be mesh on your bag or is that silver threading? it's so rad!

 15. hei et osais sanoo mitään kivoja klubeja tai vastaavia tampereelta ku oon tulossa kaupunkiin tatuoivaks elokuun alussa niin aattelin juhlia siellä myös vähän:DDD

 16. Wreckedstellar: Thanks! They are actually little silver studs but a mesh bag would be totally cool too!Aliliisa: Tottakai! Riippuu milloin olet tulossa, mutta ainakin Klubilla on pe 31.7. Club Vintage, joka soittaa 90-luvun musiikkia (lähinnä indie-bändejä) ja 15.8. siellä on taas Hang the DJ indie-disko. Yo-talolla ei näyttänyt olevan mitään, joten muuten suosittelen sitten koittamaan joko Rumaa tai Dorista. 🙂 Suurimmassa osassa näistä sisäänpääsymaksu on n. 5 ekee. 🙂 Tervetuloa Tampereelle!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s