Barcelona, part 2

Before I visited Barcelona, I had this idea of it as being Europe’s southern mecca of fashion. However, my knowledge of Spanish fashion was basically limited to international chains such as Zara, Mango and Custo Barcelona. Those stores are very much present in Spain but there is much more bubbling under the surface.
Barcelona offers fashion that is suitable for every wallet. There are the pricey high end stores alongside with the cheaper chain stores and smaller independent boutiques. I have to confess that I mainly shopped at Zara just because the local style was a bit too bohemian for my minimalistic taste. Ok, the Zara prices being about 1/3 less than in Finland affected my decisions, too. From the chain stores I really fell in love with the accessory department of Üterque, and from the local designers Lurdes Bergada & Syngman Cucala were closest to my heart with their dark tones and strange cuts. I also advice checking out the Finnish born designer Cecilia Sörensen’s boutique Still Light and a little shoe store called Le Shoe which sells designer shoes with discount prices. From the malls I mainly recommend Boulevard Rosa; others were a bit too mainstream for my taste. Other than that, my tip is just to wonder around the streets in different parts of the city ie. Gràcia, El Born and El Raval; that’s the best way to find hidden treasures of Barcelona.
Barcelonian street style was rather relaxed: lots of harem pants, wedge sandals, cotton and other lightweight material dresses were seen on the streets. The weather affects a lot; it’s quite hot during the summer, so you will want to wear something comfortable and light. I chose to wear mainly shorts, lose shirts and sandals, as you might notice from the pictures.
Overall I recommend shopping in Barcelona, especially if you are a girl.

Top: MTWTFSS
Shorts: Zara
Studded bag: Zara
Mom jeans: Second hand
Shoes: MTWTFSS

A special thanks to all the lovely readers who shared with me with their best Barca tips. Especially this map created by Anu (sorry only in Finnish) was excellent!

12 thoughts on “Barcelona, part 2

  1. in May i was in Barcelona too.. Love barcelona even better then Rome! Nice pics..i see you also visited parc guell and the Sagrada Familia!on my blog you'll find some pics of me in barcelona :)lovely blog, i'm following you!xoxo helenwww.fashionised.blogspot.com

  2. Ihanat shortsit! Mulla on kans toi Zaran rakkausniittilaukku, kyynel vain valuu poskea pitkin kun niitit tuntuvat tippuvan hiljalleen sieltä täältä 😀 Pistää omaan silmään, mutta tuskin muiden.

  3. Helen: Seems like a lot of bloggers have chosen Barcelona as their destination this year. 🙂 I visited all the Gaudi sights, he was so talented and innovative with his designs! Love it all! Thank you. :)Anonymous: Kiitti! Noissa shortseissa on vähän sellaista rentoa Alexander Wang-vibaa. 😉 Joo mulla kans nuo niitit tippuu rakkauslaukusta, nyyh. 😦 Jouduin siirtämään niittejä takaosasta etuosaan ja hakkamaan ne uudestaan vasaralla pudonneiden paikalle. On muuten pirunmoista hommaa irroittaa niitä! Kannattaa hieman kumautella ja painella vasaralla niitä etupuolen niittejä, jotta pysyisivät tiukemmin paikallaan. Se on varmaan ainoa keino ennaltaehkäistä tippumista. Minuakin ne ärsyttää ne aukot, tosin muut ei niitä ehkä edes huomaa! :DMontse: Thank you!:)Jasmin: Thanks!

  4. aivan ihana tuo sinun musta paitasi ! ja noihin shortseihin hullaannuin ihan heti 🙂 <3ps. IHANA BLOGI !

  5. ihania ihania vaatteita! ja onks toi tossa ikkunassa se balmainin takki mitä oon kuolannu koko kevään? Olis ihanaa pelkästään saada nähdä sellainen livenä!xx

  6. kävin myös barcelonassa kesäkuun alussa ja ilmapiiri oli kyllä tosi ihana ja rento! omassa kamerassa on melkein samanlaisia kuvia mm. Gaudi-nähtävyyksistä ja puistoista. Ja kaapista löytyy nuo samaiset harmaat Zaran sortsit 🙂

  7. Rakastuin itsekin Üterquen valikoimiin (etenkin laukkuihin) viime talvena Madridissa; olisin voinut ostaa kaupan tyhjäksi! Lopulta päädyin ostamaan vain mahtavan mustan nahkalaukun vetoketjuilla.

  8. Anonymous: Niin minäkin! Kiitos kovasti. 🙂 Kiva, että tykkäät!La Tasche: Thanks, in that heat relaxed is the key word. :)Tiltumaria: Kiitos kovasti. Joo on se juurikin se Balmainin takki! Oli kyllä ihan mahtava nähdä livenä muotia catwalkeilta, kun ei täällä Suomessa tule tuollaiset missään vastaan. :)Pelina: Barcelona oli kyllä ihan mahtava ja sinne on PAKKO päästä uudestaan. Ollaan siis shortsi-samikset!:) Zara oli kyllä uskomattoman halpa!Lena: Üterque on ihan mahtava kauppa, minä taas puolestani ihastelin niiden koruja kuola valuen. Laukutkin olivat kyllä aivan ihania, mutta hieman hintavia. Zarasta lähti tuo niittilaukku niin halvalla, että ei raaskinnut enää ostaa muita reissun aikana. 😀

  9. wow…I seriously want to comment on everything you post…Balmain in the flesh!!Great blog!-Anastasia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s