Hot in the city

I’ve been practically forced to abandon the blog, due to the fact that this week has been extremely busy with running erands. During the weekend we were blessed with hot temperature, so sitting in the park and meeting up with friends seemed much more interesting than staring at the computer screen in a hot apartment. This outfit is from last night and from today (just changed the shirt). I’ve finally digged out some of my other summer shoes; as much I love the Bronx sandals, you can’t wear them all of the time. These grey jazz shoes are extremely comfy and perfect for dressing down my otherwise dressy outfit. Hope you all had a good and warm weekend!


Blazer: H&M
T-shirt: Gina Tricot + DIY shredding
Skirt: Monki
Shoes: Vagabond
Ring: Kalevala Koru

20 thoughts on “Hot in the city

 1. The weather over here also is pretty much unpredictable!o.0I’ts sunny during the morning until the rain starts pouring down throughout the whole afternoon0.oBtw nice outfit!i like the way you matches the blazer with an everyday look which recreates a casual chic look!:)

 2. wow, you look damn amazing! i love the braids and how on earth did you shred your shirt like THAT?!? really really nice! keep up the good work!

 3. Tosi kivat kengät, itsekkin olen hakenut jo iät ja ajat tuon tyylisiä. No nyt tietää että vagabondilta ainakin löytyy 🙂

 4. Heippa! Tulisin ylihuomenna Helsingistä Tampereelle (mm.) shoppailemaan. Missä kannattaisi käydä? Ainakin Supermukava ja Sisi-outlet ovat listalla, mutta muut?

 5. Wow, so simple and yet so much details! The shredded hem is really special in this one. Me likes!

 6. Domennie: It's been like that here last week but the weekend was super hot and sunny. Today the temperature can hit almost 30 Celcius!:) Thank you, casual chic is the look for me, for sure!:)S: Thank you!:) I've been watching My So Called Life and got inspired with the 90's braids. 😀 The shredding is actually quite easy to do, you just cut the hem of the shirt and start pulling the threads. There is a tutorial about this on Childhoold Flames blog. You should check it out!Ann: Kiitos. Totta! Nää on ihan unelmat jalassa. :)La Tasche: Thanks!;)Mirette: Kiitos. Ostin nämä viime vuonna, mutta eiköhän samanmoisia ole saatavilla tänäkin vuonna. Suosittelen!:)Marsu: Juu toki. 🙂 Helsingin valikoimaan verrattuna Tampere on aika pieni, mutta juurikin nuo kyseenomaiset putiikit kannattaa tsekata. 🙂 Ojakadulla on myös tosi kivoja kahviloita ja siinä kahvila Runon nurkan takana Satakunnankadulla on myös Laws of L1ghtm, josta löytyy mm. Dead Birds & Lionheartia. Jos et löydä, niin Super Mukavalaiset neuvoo kyllä. :)Asun muuten itse siinä Runon talossa heh. Täällä on myös tosi hyviä second hand ja vintage-liikkeitä, mm. keskustanalueen kirpparit/second hand-liikeet Radio kirppis, Bonus kirppis, Fida, UFF yms. ja vintage-liikkeet Forget-Me-Not, Kaunotar ja Kulkuri sekä Yesterday kannattaa tarkistaa. Kuuluisa Yesterday on tosin vähän kauempana ydinkeskustasta Itsenäisyydenkadulla (Itsenäisyydenkatu 12-14), mutta kävellen pääsee kyllä n. 10 minuutissa tai bussilla nopeammin. Sitä vastapäätä on myös aika hyvä Pelastusarmeijan kirppis. Varsinaisista liikkeistä suosittelen katsastamaan Hämeenkadulla ainakin Selectedin ja Spirit Storen. Ne löytyy toki Helsingistäkin, mutta mm. Tampereen Spirit Store on mielestäni parempi kuin Helsingin. Hämeenkadun laitamilta ja Koskikeskuksesta (ostari) löytyy myös kaikenlaista perusliikettä. Toivottavasti viihdyt Tampereella ja näistä oli apua! 🙂

 7. Maria: Thanks!:) It looks a bit different than the ones I’ve seen in other blogs, perhaps due to the shirt’s material.

 8. love the braids – and the shoes! i always have problems with choosing daytime/casual shoes since i love heels and platforms too much! i really like the colour too, it must go with everything x

 9. Oot upeus. Olisi kiva nähdä blogissasi enemmän kotiasi, tyylikästä poikaystävääsi (vaikka hällä oma blogi onkin ;), ja ns. arkista elämää tavallisten päivänasukuvien (ei niissäkään valittamista) sijaan. Pistä joskus myös tämän hetken soitetuimpia bändejä/biisejä soittimestasi :)No tulipa nyt lista 😀 Oot silti upeus.

 10. You look great! Is the whole shirt shredded or just the bottom? Those oxfords are lovely! It’s so hard to find good ones in women’s sizing here.

 11. Chloe: Thanks! I'm so into braids right now! Hehe. I really blame it all on My So Called Life. 😉 Those shoes are really comfy and they do go with pretty much everything in my closet. The only thing they are hard to match with are different shades of grey. Sometimes comfort comes first, and its great to know there are some decent looking shoes available for that. :)Sushi: Thanks!:)Slanelle: Thanks!;)Marsu: Eipä kestä, toivottavasti Tampereella oli kivaa. :)Ree: Voi kiitos. Kiva kuulla ideoita postauksiin ja pistetään pyyntö korvan taakse. Olen lähdössä parin viikon matkalle, mutta palattuani voisi tehdä kotiesittelyn. Musiikki on mulle tärkeä juttu, joten tuo soittolistan teko olis hyvä idis. 🙂 Joskushan postailen videoita entryjen loppuun tai kerron keikoista, joilla olen käynyt (esim. uusin postaus). Mutta palataan asiaan! Kiitos ehdotuksista. :)Katy: Cool, I'll get back to you.:)Nancy: Thanks! I just shredded the bottom of the shirt. 🙂 It's hard to find comfy, good looking shoes anywhere, I think. Hopefully you'll find some!:)Tresors: Kiitos kovasti, mukava kuulla!:)Mia: Thank you! The shirt itself is from Gina Tricot but the shredding in the hem is DIY. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s