Welcome back, flannel shirt

Spring flu caught me during the weekend and has forced me to stay at home resting, drinking tea and taking vitamin C like crazy. All I’ve been wearing is this flannel shirt I picked up during the weekend for a bargain price of 3.95€ from a place where I used to get all my flannel shirts back in the early nineties. Circa 1994 all my outfits used to consist of Levi’s 501’s, combat boots and different colored flannel shirts. In my cd player the Cranberries, Nirvana, and the Smashing Pumpkins were played on repeat, in order to learn the lyrics by heart just in case I’d make it to their concert one day. Oh those days!
Thinking about the essence of a flannel shirt, it is actually very comfortable, versatile, and an unisex piece of clothing. Wearing it I don’t have to think about any of the pressures of having a perfect body. Actually, I’m not even wanting to look sexy, I’m just plain old me. I can move and breathe freely, not having to worry about getting dirt on my shirt or getting soaked in the rain: the flannel shirt protects me from the big bad world. If you haven’t heard it yet, just look at fashion icons like Alice Dellal or the Olsen twins as they all know it: grunge is back. And it makes me extremely happy – in the nostalgia kind of way. 

 


Flannel shirt: Morrison
Dress/tunic: Nanso Lempivaate (sponsor gift from the blog party)
Combat boots: Kenkärepo
Hat: Uniformal Warehouse via eBay
Ring: Kalevala Koru

28 thoughts on “Welcome back, flannel shirt

 1. Näytät taas todella upealta! Rakastuin tuohon flanellipaitaasi, mielestäni tuo väri sopii sinulle tosi hyvin 🙂 Näissä kuvissa on muutenkin värit kohdallaan ja ihana fiilis, kuin taidetta.

 2. ihan mieletön paita. koin itsekin melkoisen fläsärin eräänä päivänä, kun vierailulla vanhempien luona päätin lähteä bussilla kaupunkiin. askelsin maihareissa, leggingseissä ja isossa villapaidassa mustassa tukassani kohti bussipysäkkiä ja ipodissa soi the cure. sillä hetkellä olin taas vuodessa 93…

 3. Nyt tuli niin kova ysärifläsäri, tuossa oli pitkälti mun -93 vuoden vaatteet 😀 paitsi että en tosiaan näyttänyt noin coolilta niissä xD

 4. I love flannel/plaid. It’s so comfy!!! I wish I had your hair too, btw. It’s so fresh and cute! you have the best style. very up to date in the fashion style. xo

 5. Oi, onpa ihanat vaatteet ! :—-))Hetkinen, mitä, MISTÄ TOLLASIA PAITOJA SAA NOIN HALVALLA? : D oon ettiny sellasta vaikka kuinka kauan….

 6. COOL COOL COOL.Love this outfit in black, and love the plaid shirt.Have a nice day darling! XOXO

 7. Shila Ghaisani: Thanks!:)Wikke: Kiitos kovasti! Sininen on kyllä ehdottomasti mun väri, olen ihastunut tähän tosi kovasti. Löytääköhän nyt värit mun vaatekaappiin? 😉 Tausta sopii tosiaan hyvin paidan siniseen tunnelmaan ja oli harkittu juttu. :)Anonymous: Kiva kuulla ja kiitos kovasti!!:O)Stellagee: Voi kiitos!:) Voi että kun kaipaan noita aikoja. My So Called Lifen katseleminen ei auta asiaa yhtään; tekee mieli pistää vaan lisää flanellia ja kukkakuosia ylle maihareiden seuraksi. 😉 Mulla on tänään tää paita jotain kolmatta kipeyspäivää päällä acid wash-farkkujen kaverina ja oon kyllä kuin naispuolinen Robert Smith mun sekaisen flunssatukan kanssa! Oi the Cure….Nelliina: Kiitti!;) Mä ainakin luulin näyttäneeni tosi coolilta ala-asteella. 😀 Ehkä tää grungen uusi tuleminen on sellainen sliipattu update kunnon ysärityylistä.Sugar Kane: Kiitti!!;)Dayna Stephanie: I love it too, it’s so soft!! Thank you so much, I’m overwhelmed by all these lovely comments!Ilma: Kiitti! Näitä onkin vaikea löytää, oikeasti!!! Flanellia saa sieltä mistä ostin ruutupaitani myös vuonna nakki eli Kuljun Kartanosta Lempäälästä. 😉 Miestenosastolta löytää, oli monta eri kuosia. :DJasmin: Thanks!:)Nancy: Oh yes.. That look is perfect for sitting on the lawn, doesnt make your dress dirty. 😉 Very 90’s indeed!! Thanks for the link, I’m gonna be waiting for your tutorial like crazy!:PMontse: Thank you!! 🙂 The black dress is really nice, I gotta also thank Nanso for providing us such great stuff for out blog party. 🙂

 8. Yup, we so litened to the same bands. And I still memerize lyrics for shows – lol. Flannel is enternally cool, I think most things we love at 14 yrs old are.

 9. Sun kuvat latautuu niin hitaasti etten jaksa odottaa. Olisko jotain parempaa formaattia?

 10. Eyeliah: That’s cool! 🙂 I agree, flannel is always cool. I never disliked flannel shirts but in the recent years they have been quite hard to find. I’m glad I got mine!Anonymous: Mun koneella ne lautautuu taas heti. Kuinka nopea netti sinulla on? Se saattaa vaikuttaa asiaan…

 11. Ihan loistava look! Siis todellakin. Olet saanut flanellipaidan toimimaan parhaalla tavalla mitä oon nähnyt piiiiiitkään aikaan.Mä olen itse ihan liekeissä nyt farkkupaidoista. Samaa americana-meininkiähän näissä on – joskin toki flanelli on myös niin olemuksellisesti grungea, kuten näissä sunkin lookeissa. Ja oon kyllä sitä mieltä, että sellaset vaatekappaleet kuin flanellipaita tai farkkupaitakin on aina cool, ihan niinkuin teeppari tai farkut – tai ainakin melkein. 🙂

 12. Anna: Kiitti! Mulla on itseasiassa yksi äidin vanha farkkupaita kaapissa odottamassa. Se on ollut siellä jo vuoden, mutten ole vaan saanut aikaiseksi kehitellä hyvää asua sen ympärille. 😀 Täytyykin kaivella kaapin uumenia uudestaan. Kaikki Americana-jutut puree myös meikäläiseen, mm. vaalea farkku, revityt farkkushortsit, farkkutakit jne. Flanellipaita on kyllä niin klassikko, näitä pirulaisia vaan saa hakea oikein kissojen ja koirien kanssa! :)Areta: Thank you!:)Linda sofia: Kiitos. Nansolta näitä saa. 😉 Maiharit on taas kotoisin Tampereen Kenkärevosta, näitä oli jossain vaiheessa alessakin. :)MouMou: Se on kokoa XS. 😉 Oletkohan jotenkin laittanut sen päällesi “väärin”, koska luulisi sun pituiselle sen olevan vielä pidempi kuin meikäläiselle. Mulla kuitenkin vartta on 168cm. Mä itse tungen käsillä sen helman alas eli laitat kädet sinne “paitojen väliin” ja tunget helmaa/taitekohtaa alas/suoraksi, niin johan pitäis pituutta alkaa tulla. 🙂 Tää selitys kuulosti nyt aika pervolta, mutta ehkä tajusit pointin. :DNikyta: Indeed!!:)

 13. Oih, rakastan noita viimeisiä kuvia kuin hullu puuroa. 😀 Nuo kengät!!! Rakkausrakkaus. Onneksi tuo Nanson paita tulikin minulle jo postissa (puri mainostus 😉

 14. Kyllä megan netillä luulis latautuvan. Ainakin kaikki muu latautuu nopeesti. Mm. kaikki muut blogit.

 15. Teresa: Kiitos kovasti ja kiva, että tykkäät myös kuvista. 🙂 Jahas, Nanso varmaan on iloinen, kun mainostus on tehonnut. Tuo paita/tunika on kyllä ihana ja niin mukava päällä! :)Anonymous: En sitten tiedä mistä voi johtua. Itselläni kun latautuu tosiaan ihan välittömästi kaikki kuvat, eikä ongelmia ole ollut. Mulla on Tinypicissä tili, mutta en ole käyttänyt sitä kuin kerran. Voisi jatkossa kokeilla, että auttaako se asiaan. 🙂

 16. Fashion refers to the styles and customs prevalent at a given time. In its most common usage, "fashion" exemplifies the appearances of clothing, but the term encompasses more. Many fashions are popular in many cultures at any given time. Important is the idea that the course of design and fashion will change more rapidly than the culture as a whole.

 17. Tiuku: Kiitti!:)Mens formal wear: You are right!Perfect golf swing: Really? Cool!:) Thanks for the tip!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s