But then every night’s still so much fun, and you’re still out there darling

I’ve been avoiding shopping at H&M due to the fact that a.) I don’t want to see everyone on the street wearing the same outfit, and b.) let’s face it, the quality is never truly striking. Due to a work assignment, I was forced to enter the teenage hell of what has become of this powerful Swedish mass chain in my city. As I was leaving the place, my attention was drawn into something black and drapey, something I first thought was a sweater. When I took a closer look, I discovered this amazing Rick Owens-like draped, capey cardigan. A huge black tag hanging from the garment read “silk blend”. At this point I stopped hesitating, and took the garment to the cash register.
When I got home I started to construct an outfit around my new find, knowing we would have people coming over for a small get-together. I combined it with a zipper skirt that was a purchase made in Sweden back in January, the very same skirt I saw at the Weekday showroom last year and was destined to get at any cost. I was only able to get it in size Medium and after a few try-outs at home, I realized it was way to loose on me. Worried I’d have to sell it due to its wrong size, I took a risk and took it in a couple of inches from the hem and sides – voilá, the skirt fits like dream. Sometimes my persistent nature is a blessing.


Cardigan: H&M (later on switched to the MTWTFSS blazer)
Skirt: MTWTFSS
T-shirt: Gina Tricot
Shoes: Wedins
Ring: Stockmann

Last night was originally supposed to be a totally innocent get-together, including good friends and Singstar, but somehow it ended up in a dirty rock bar and another Singstar party at 5am (our neighbors must love us by now).However, everyone had a good time and I guess “all’s well that ends well”. Now I need some rest, badly.

27 thoughts on “But then every night’s still so much fun, and you’re still out there darling

 1. Although I am addicted to H&M :), I agree with your words on their mass looking. But with the mixture of old/new pieces, selfmade… you can create the style you feel comfortable with. The quality indeed has become worther the years.By the way, I have the same cardi you wear :), welcome to the world of mass production.

 2. onpa hyvännäköinen takki. paljonkos oli hintaa ja jäikö noita yhtään rekkiin roikkumaan? upea asu!:)heh, edellisestä postauksesta alkoi välittömästi soida päässä biisi nimeltä military fashion show…:D

 3. Love your skirt, and love the drapey look. Might even pop to the local store to see if I could meet this thing live! We just might end up being friends too.

 4. Love the skirt and wish WISH we had H&M in Australia! We do have these kind of mass production shops here like Sportsgirl and Supre I just get a few things a year that I like and work them into your own look, I think its ok if you can make it your own which is exactly what you do Annmarie! gorgeous!xxJennR

 5. Ihania kuvia, pikku hymykin oli päässyt livahtamaan mukaan ;). Ex tempore partyt on monesti ne hauskimmat!!Kiitos vielä neuvoistasi kuvien “suurentamisen” suhteen, eihän se loppujen lopuksi niin hankalaa ollut!

 6. La Tasche: I think the problem in my city is that the selection at the H&M is so poor, and as I hardly ever find anything there, I avoid it for that reason as well. The mass effect is the #1 reason behind my avoidance, though. 😀 You're right, by adding your own flavor, you can make the clothes look less like mass. 🙂 Hey, we are cardi twins!Lindasofia: Kiitos. 🙂 Kengät ovat olleet aika vähäisessä käytössä, mutta nyt taas kevään tullen tekee mieli keventää saapikkaista kevätkenkiin. :)Anonymous: Kiitti! Olisiko ollut 29.90€ eli ei paha! Rekkiin jäi isolla Henkalla roikkumaan yksi kokoa XS/S. itse otin väljemmän koon M/L, koska halusin tämän olevan löysähkö. 🙂 Näitä oli siinä oikealla puolella (heti kun tullaan ovista sisään). Jahas, mikäs biisi toi on? :)Cafe noir: Thanks! I hope you and the cardi will find each other. 😉 P.S. Out of curioisity, where do you live?Laura: Thanks! I'm happy I have some sewing skills and a good sewing machine to work with. I have needed them so many times too. :)AgnessBee: THanks!:)JennR: Thank you. That's so strange there is no H&M over there! I thought it was a mass chain existing everywhere. Perhaps there are some issues with the logistics? Don't know…When wearing mass chain products, it's important to integrate them into your personal style and make them look less mass produced. I'm glad you think I have achieved this. :)Joy: Kiitos..joo oli pakko laittaa hymyilevä kuva, kun sitä hymyä aina ruinataan. 😀 Olen niin suunnitelmallinen, että mun on vaikea lähteä ex-tempore mihinkään ulos, ellen ole laittautunut. Onneksi olin pukeutunut niin, että baariinkin kehtasi lähteä. 😀 Hauskaa kyllä oli Dorkalassa! Eipä kestä, kiva että toimivat!:)

 7. Hmm, ehkä pitäisi joskus silti käydä siellä hennesillä? Näköjään se voi yllättää positiivisesti 🙂 Mahtava asu, ihana neuletakki.

 8. First off, loving that zipper skirt, the pocket detail is a great finish! Heh don’t you just love it when we’re all so busy bashing the big clothing chains that everyone will wear the same items, yet when we pass it we always seem to find something to buy :P?

 9. Olen muutaman viikon katsellut tuota samaa hametta nelly.comissa. Näyttää kivalta sun päällä 🙂

 10. Mulla on viime aikoina myös tullut aikamoinen blääh-reaktio H&M:n, ei ollenkaan tee mieli käydä siellä. Jotenkin sieltä ei enää edes löydy mitään, kaikki tuntuu vaan tylsältä. Mutta H&M-shoppailu toimii loistavasti juuri noin, että ostaa silloin tällöin kun sieltä löytyy jotain OIKEASTI ihanaa ja vieläpä vähän perustarjontaa laadukkaampaa.Nyt mua harmittaa, etten ostanut tuota hametta jota hiplailin Weekdaylla pari päivää sitten, se on sittenkin ihana… oletko ostanut sen sieltä vai kenties Suomesta?

 11. just discovered your blog through wwwd and i love it! i’ve added you to my blog list 🙂 kisses from cyprus x

 12. Wikke: Kiitos ja niinpä! Joskus, tosin todella harvoin, sieltä voi tehdä kivoja löytöjä. Helsingin Hennes onkin sitten erikseen, kun sieltä saa sitä Trendiä.Shini: Thanks! I agree, very often it goes like that. 😀 It's very rare that I go there though, I don't think I've stepped into a H&M in about 2 months. I think back then it was for work as well.Eyeliah: I had to put that up there since a lot of people have requested a smiling pic. 🙂 I'm glad you like!Julia Mode: Thanks!:)Lulu: Awww, thanks! Right back at ya! ;)Jodine: Thanks!:)Cherry: Aa sitä on sielläkin myynnissä. Suosittelen ostamaan! Kiitti! :)Kirsikka: Joo mulla on just ihan sama juttu. Käyn siellä lähinnä tositarkoituksella vain syksyisin, kun ne designer-yhteistyömallistot tulee myyntiin. Niissä on ollut yleensä laatu kohdallaan ja jotain särmää. Muuten H&M on niin blaah. Trendin vaatteet on ihan jees, mutta niitä ei täältä Tampereelta saa. 😦 Ostin hameen Tukholmasta tammikuussa. Jouduin ostamaan isomman koon kun normaalisti, kun nää oli just tullu ja vietiin heti käsistä. Lyhennys ja kavennus onneksi tepsi. 😉 Joku täällä vinkkaskin, että Nelly.comista sais näitä!Chloe: Welcome to my blog and welcome again! I'm glad you like it. 🙂

 13. Hih, itselläni on tuo samainen hame (nytkin itse asiassa päällä), mutta aloin aluksi tietämättäni käyttää sitä väärin päin eli vetoketju takana. Näin vasta pari viikkoa hamosta käytettyäni kuvia Cheap Mondayn sivuilla, joissa hame oli puettu vetskari eteenpäin. Olen jo ehtinyt fixautua siihen, että vetskari ei näy, mutta nyt vielä sinullakin näin sen oikein puettuna, aloin miettiä pitäisikö nyt vaan avartaa katsettaan ja seurata esimerkkiä. Blogissanikin naureskelin virheelleni tuossa päivänä eräänä. =)

 14. Tiina: Mä taas halusin just ton siksi, että tuo vetskari on tuossa edessä ja näkyy tosi “rouheasti”. Tuossa hameessahan on se “takalappu” ainakin sillä ei-vetskari puolella, niin siitä tietää takapuolen. 😉 Avarra toki ihmeessä katsetta, se nimitäin istuu paremmin päälle oikein päin!:) Tietty on kiva, jos siitä saa monta variaatiota aikaiseksi. 🙂

 15. heh niinpä! Luulisi että lapusta voisi päätellä, mutta näköjään en antanut sen “häiritä”. =) Tuossa nyt vaan on sellainen ongelma, että koska olen käyttänyt sitä väärin päin niin pitkään, niin sepäs ei enää istukaan toisin päin. Se pitäisi siis todennäköisesti pestä ensin, koska istuminen on saanut sen venymään nyt tietyllä tavalla.. Ongelmansa kullakin. =)

 16. your blog page is pretty good and ranking awesome in the google i Really like it Thankyou so much ShoppingShopping Exclusive Silver Jewellery with Diamond, Precious & Semi Precious Gemstones.Exclusive Silver Jewellery with Diamond, Precious & Semi Precious Gemstones.Online ShoppingJewelleryWorld Class Silver, Gold & Diamond Jewellery collection available for Online Shopping & Auctions. Rings, Earrings, Pendants, Bracelets & Necklaces in modern designs. Sapphire JewellerySapphire Jewellery Embrace the modern glamour of this extra-ordinary collection of Dazzling Sapphire jewellery highlighted with Gold & Silver. Available for Online Auction & Bidding. Diamond JewelryDiamond Jewelry Gorgeous collection of Sparkling Diamond Jewelry is available for aesthetic appeal in everydays life. Bid online & and add class to your wordrobe. Diamond EarringsDiamond Earrings Luxurious Diamond jewellery embedde in various forms of Gold, like- Yellow, White & Rose Gold is available for online shopping . Add charm to your royalty! Silver RingsSilver Rings Enormous collection of Silver Pendants designed with Diamond & Gem stones. Available for Online auction & Bidding just to meet your style.Gemstone JewellerySilver Rings Finest jewellery designs featuring Diamond, Gold, Silver & Gemstones are available for online auction & bidding.Birthstone JewelleryDiamond Jewellery Sparkling American Diamond Jewellery boast in Gold & Silver is available for online auction at genuine price with great quality.Gold JewellerySilver Jewellery Widest Collection of Gorgeous Tanzanite Jewellery embedded in Gleaming Gold & Silver is available for shopping & online AuctionJewellery ShoppingJewellery Auctions Eternal Collection of latest Jewellery featuring Diamond, Gem Stones, Gold & Silver is available for Online ShoppingBridal Jewellery JewelryExclusive Gold jewelry with Diamond, Precious & Semi Precious Gemstones.

 17. I have got 1 idea for your blog site. It appears like at this time there are a couple of cascading stylesheet issues when opening a selection of webpages inside google chrome and firefox. It is working okay in internet explorer. Perhaps you can double check this.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s