I live among the creatures of the night

You know those times when your closet just has nothing you would want to wear and everything just seems dull and outdated? It’s too early to wear those spring clothes that are waiting in your closet for the warmer days and you have lost your inspiration. I actually had a great conversation about this issue yesterday with the ever so stylish Sugar Kane, who told me she is struggling with the same problem. Call it spring depression or whatever, it’s a feeling that seems to hit us every year around this time.
In times like this I’m actually very lucky that my boyfriend and I share a very similar fashion taste, being able to raid his closet is truly a bless. Wearing my boyfriend’s harem pants and oddly cut sweater, I felt like a completely new person, discovering the world of androgyny again. It was also just the inspiration kick that I needed to start a spring cleaning in my closet, so keep your eyes open as I will probably will end up selling a lot of my stuff online.

Sweater: Fifth Avenue Shoe Repair (via my bf’s closet)
Pants: Vila (via my bf’s closet)
Shoes: Fendi
Belt: Second hand
Ring: Kalevala Koru

The same pants transferred into the night’s outfit, when I later on met up with an old friend of mine and headed to the gothic club Schatten. I’m not so much into the “plastic goth” scene myself, so my look was more like 80’s/90’s goth (think Siouxie Sioux or Nina Hagen) with a fashionable update. It felt so good dancing to the good old goth/post punk tunes and when the fog filled up the dance floor, everything was just the way it was supposed to be.


Net top: Martin Margiela
Oddly cut top: Fifth Avenue Shoe Repair
Pants: Vila (via my bf’s closet)
Shoes: Fendi
Necklace and ring: Kalevala Koru
Armor ring: Silver Rabbits (via eBay)
Choker: Self-made

“Oh, the night is my world,
City light painted girl,
In the day nothing matters,
It’s the night time that flatters”

35 thoughts on “I live among the creatures of the night

 1. Katja: Voi kiitos. 🙂 Ehkä mun pitäisi kaivella poikaystävän kamppeita hieman useammin…Ouna: Nuo ovat Tukholman Vilasta, ostettu tammikuun lopulla eli hyvin mahdollista, että niitä vielä on kaupoissa. Näin nuo muistaakseni myös viimeisimmässä Trendissä, joten kai niitä Suomesta siis saa. Onnea metsästykseen!

 2. Onnistunutta ! Uusi aikuisemp ilme; nuo housut on juuri sellaiset kuin kuvittelinkin, tykkään tosi paljon. Ja toppi iltaan koruineen hieno ! Super !

 3. Sellainen “muka-androgyyni” look, joka on oikeasti todella naisellinen ja kohtalokas. Kengät oli myös hienot, mistä ne on ?

 4. I totally know how you feel about being uninspired during this time of the year. I feel like, to be inspired, I’d have to buy something new which really shouldn’t be the case.Jealous how you can dig into your boyfriend’s closet! It’s all looking great.

 5. Christina: Thanks! That’s exactly the case with me too! I’m loving all the spring stuff but somehow I just lost the inspiration to wear anything I have in my closet right now. I feel like it needs an update and cleaning up for me to find the inspiration again.

 6. I have the same problem! I’m sick of all my old clothes but I can’t wear anything from my latest purchases because I need more warm weather to do it. I look great as always by the way! but I’m waiting from you some more colours. not only black, grey and white. It would be interesting to see you with some twist of colour.

 7. haha! I’m too tired to write everything right! I wanted to write “YOU look great as always by the way” instead of this! “I look great as always by the way”

 8. Hei, kävin lukemassa tuon vanhan postauksen, kiitti. Hyvin teit kun ostit kahdet samantyyliset kengät ; eihän ne oo yhtään samanlaiset sitten kummiskaan! On ihana omistaa jotain design-nannaa (niin kuin sanot postauksessa), mutta totta ettei niitä sitten viitsi ainakaan ihan joka kemin kenkinä pitää. Toisaalta, puhdas linja näissä hienosti suunnitelluissa lengissä ja/tai vaatteissa on se, että ne näyttävät hyviltä vuodesta toiseen – eivät välttämättä “muodikkailta”; mikä ei nyt niin varmaan haittaakaan, vaan nimenomaan stylish to die for !

 9. Luulin hetken aikaa, että olet leikannut tukkasi polkaksi, muttase olikin vain ovelasti aseteltu ponnari. 🙂 Mutta saat täyden siunaukseni, jos joskus lähdet polkkalinjalle. 😉

 10. I still have a little place in my heart for chokers. And you’re lucky to have a stylish boyfriend who you can share clothes with…sounds like the perfect situation.

 11. Anonymous/Carly: Oh, I can’t sell those just yet.. :)Nataly R: Don’t worry, I understood that you were talking about me. 😀 Thanks! Yeah, it’s a problem. I think I will definitely put more color into my wardrobe for spring, those are the items that are still waiting for the warmer weather. I hope we could just somehow fast-forward to the summer…Cafe noir: Nimenomaan. 🙂 Nuo Fendit ovat todella klassisen ajattomat, vaikka niistä tuo plato löytyykin. Ihanaa, kun joku ymmärsi mun pointin. ;)Jenni: En uskalla leikata, kun tuo “huijaus” ponnarin avulla toimii niin hyvin. Pitkästä tukasta vaan on niin moneksi. Mut kiitti siunauksesta! ;DSugar Kane: Thanks, hon! I knew you would dig it. ;)Aya: Thanks!! Oh I haven’t cut it yet, long hair is more versatile…I will keep fooling everyone with the loose bun. :DJanina: Kiitti!! :)Corrie: Me too! I totally used to wear them back in the 90’s (paired with a floral body suit, 501’s, combat boots and a belt with a huge belt buckle haha). I started missing my old ones (self-made of course) and when I couldn’t find them from my parents place, I just had to make a new one. The old ones had a charm hanging from the choker and I’m thinking of making this one like that too. Just have to find the perfect jewel for it. I’m lucky to have my bf, yes. ;)Aliliisa: Kiitos! Housut on kyllä ihanat ja niin mukavat jalassa että! Piti pistää töihinkin tänään ja sain heti kehuja. 😉 Poikaystävä kiittää kommentista. 🙂

 12. I was supposed to comment this ages ago (lol, it’s only been 2 days) but scrolling through my Google Reader caught my attention :F Anyways, amazing! I wish my boyfriend was 1) My size 2) Even a half as interested in clothing as I am ;D Those pants are a-m-a-z-i-n-g! And for the Spring blues, I’m with you, total lack of interest from time to time…

 13. Love it!..love the outfit.hahaha yeah, I know what you mean….I have the same problem except that … I just got no cool clothes..to wear..I am sure your closet is full of great clothes than my closet.

 14. Loistavat housut! Tykkään kanssa pronssirististäsi – myös mulla on viime aikoina ollut usein käytössä viidentoista vuoden takaisia rippilahjakoruja, noita nimenomaisia Kalevala-pronsseja. Piiiitkän tauon jälkeen ne tuntuu taas tosi freeseiltä. :)Tykkään blogistasi!

 15. Idhren: Thank you. 🙂 No worries, heh, I do the same and I return to some posts later on as well. I guess there is an overflow of information and great blogs all the time, so it's hard to keep track hehe…But you have found a sweater from your bf's closet, I think thats a good start! Besides, if you ever buy him some clothes, you can get stuff that you can both wear. 😉 I guess this spring blues is a common problem; has anyone found a cure for it yet? :)~Jiatakeo!>: Thanks, I'm sure you have cool clothes! Your own closet is the best place to look for hidden treasures and get inspired again. :)Anna: Kiitos kovasti! Oih, Kalevala Korut todellakin jyrää jälleen! Ne oli silloin 90-luvulla rippivuotena kova sana, mutta sen jälkeen ne jotenkin tuntuivat niin "vanhahtavilta". Nyt olen löytänyt ne taas uudestaan, kun jykevät, hieman keskiaikaa huokuvat korut ovat tulleet takaisin. Tosin Kalevalathan taitaa olla inspiroituneet vielä kaukausemmasta historiasta. Tuo risti on itseasiassa äitini ja peräisin jopa 70-luvulta, en tiedä valmistetaanko tuota edes enää…Harmi, jos ei..

 16. oi miten kaunis asu! itse en osaa haaremihousuja itselleni ajatella, mutta näyttävät päälläsi todella hyviltä ja vähän olen kade hiuksistasikin, pitääköhän sitä yrittää taas kasvatella…

 17. Etenkin jälkimmäiset kuvat vallan onnistuneita, jotenkin se vyön ja vyötärön piilottaminen ja asenne ylipäätään antavat asulle sitä jotain.

 18. Varoituksen sanana haaremihousuista: Voipi käydä niin ettet muita eneen mielelläs päällesi pistä! Niin mukavia ne on, pitkinä, lyhyinä, joustavina trikoina jumpatessa….Näin pääsi itselläni käymään, tai kävisi ellen hetkittäin pakottaisi itseäni pikemaan jotain muuta päälle. Mutta todella hyvin pukee haaremit sua!harmikseni tässä on käynyt niin kuin pelkäsinkin, en lue enään tekstejäsi kielenmuutoksen jälkeen. Onneksi blogisi on kuvapainotteinen!

 19. Ei vitsit! siis ei oo tarkotus mollata noita housuja, koska ittelläki on tommoset, mutta ko ne nyt vaan on niiin huvittavat,, :DD niin kakkahousut.. 😉

 20. AliceSprings: Thank you!!:)Joy: Voi kiitos. 🙂 Sulle kyllä sopii lyhyet hiukset, mutta jos tekee mieli pidempää fledaa, niin ei muuta kuin kasvatuspuuhiin. ;)Styledigger: Thank you, that’s an honor!! :)Stazzy: Just sellasta asennetta noissa on eli antavat suomeksi sanottuna “munaa” asuun. 🙂 Tykkään kyllä kovasti just tollaisesta rennon androgyynistä menosta. Kiitos!:)Vicen: Thank you and thanks for the award! 🙂 That’s so sweet of you.Anonymous: Pelkään pahoin, että jään myös koukkuun! On ne niin mukavan rennot. 🙂 Kannattaa toki lukea tekstit, vaikka ihan kieliharjoituksen takia. En tietenkään voi pakottaa siihen jos et halua, joten siinä tapauksessa antaa kuvien puhua puolestaan. Usein teksteissä vaan on hieman selitystä asusta, sen käyttötarkoituksesta ja muutenkin ympäröivästä maailmasta. :)Anonymous: Onhan ne toki hauskat, muistan itsekin nauraneeni Mc Hammerille vielä muutama vuosi sitten. Mun poikaystävä risti nuo jo “lookslikeIshitinmypants” -housuiksi. 😀 Ei se menoa silti haittaa!!

 21. Upeat housut!!!Itse olen elänyt 80-luvulla jo nuo haaremihousut. Oli mm. kirkkaan keltaiset…Päätin,etten enää niitä päälleni laita, mutta satuinkin tässä sovittamaan ja olivatkin kauniit päällä,ennen kaikke mukavat : )

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s