Latex love

Last night I attended my brother’s and his girlfriend Minna‘s housewarming party in their lovely new apartment and later on hit the local rock club in the city. The night was a success all and all, thanks to Minna’s amazing skill of making the most delicious and eye-catching cocktail treats (something I have never been able to master) and all the crazy dancing we did. It was also fun catching up with friends I haven’t seen in awhile.

I decided to wear something less revealing as the temperature outside hit about -10 Celsius and there was some walking in question. My trusted wrinkled button-up shirt with the sewn-in scarf was the perfect choice, proving its versatility and usefulness once again. The latex leggings are a purchase from a few days ago at Spirit Store, the buyer of the store had brought them as samples from London. They are definitely a rare piece as they only had four pairs of these in total. It appears like the latex finish is cracking, giving it that sort of painted punk look. I googled the brand name “Progress” but it didn’t bring any results. Does anyone know more about this UK brand and if they have a web store of some sort? I’m assuming it’s a very small designer since the leggings are still made in the UK. Works for me!

Shirt: MTWTFSS
Leggings: Progress
Belt: Second hand
Bag: Second hand
Shoes: Bullboxer
Necklace: Ann Demeulemeester

32 thoughts on “Latex love

 1. Mun ongelma wetlookkien kanssa on se, että ne tuntuu korostavan hitusen reisiä ja sääriä jollei ihan superlaihat ole. Nuo lateksiset taas hoikistaa ihan älyttömän paljon, näyttää tosi siisteiltä muutenkin!

 2. Katoin ensin, että oot leikannut sellasen Kate Moss/Debbie Harry -polkan, ekoissa kuvissa näyttää ihan siltä 🙂 Sopisi kyllä tosi hyvin! Ja koru on ihan mieletön 😮

 3. you always look stunning in black and white. you do have a very personal style, which i adore – but would never ever dream of applying to myself as i just am not the rock chick. i am always most amazed when i see people pulling of a great style of their own which is so very different from mine..

 4. I love everything about this outfit, plus yer legs look fantastic in those leggings! Wish I had that shirt, it’s so versatile!

 5. Linda sofia: Kiitos. 🙂 Koru oli lahja poikaystävältä, olen kyllä tykännyt hurjasti!Hello Lia: Kiitos! 🙂 Olen ihan rakastunut näihin legginseihin!Sara: Kiitos! Wetlook-leggings kokoelma kasvaa… :)Anonymous: Kiitti! 🙂 Joo se vissiin riippuu vähän siitä pinnasta. Noissa voi myös vaikuttaa tuo “kuvionti” asiaan, joka hämää silmää. Seuraavaksi haluaisin sellaiset kunnon kiiltävät PVC-legginsit. :)Annab: Lyhyt tukka olis kyllä ihana, mutta jotenkin en vaan uskalla leikata kun olen niin kauan kasvattanut. Onneksi voi ainaa laittaa ponnarille tai löysälle nutturalle, joka luo illuusion rennosta polkasta. :)Fröken lila: Thank you. 🙂 I think it’s great to browse through different blogs and styles, even though your own style would differ. For example I love to also look at blogs that have more feminine and soft style, they are sometimes a great source of inspiration!Nelliina: Kiitos, darling! ;)Sugar Kane: Your comment just made my day, although I don’t think my legs are that great hehehhe. 😉 You should totally get that shirt too if you ever go to Sweden, it’s the best!Mnea: Kiitos, ne on kyllä aika rouheet! :)La Mode is Rad!: Thanks, I got it from my bf for Xmas.. It’s my absolute fav! 🙂

 6. Those leggings are amazing! And I love how you paired them with the boots & bag. I'll see if I can dig up anything about Progress. xx

 7. Those leggings look kind of cool all cracked… I’ve heard that a lot of pairs of the American Apparel lame leggings do the same thing, but that hasn’t happened to mine yet.I was worried they’d look ridiculous when that happened but I’m not so worried any more 🙂

 8. wow. you look really amazing. perfect, from makeup to clothing to accessories.EVERY pair of latex leggings i have does that!!! whether i spend $40 at AA or $120 on Kova & T, they ALL crack. it drives me crazy. and the latex like, rubs off on the seats of my car! so annoying. lol i find myself buying a new pair every month.

 9. “annab said… Katoin ensin, että oot leikannut sellasen Kate Moss/Debbie Harry -polkan, ekoissa kuvissa näyttää ihan siltä 🙂 Sopisi kyllä tosi hyvin!”Mäkin katoin ihan samoin! Sopis tosi hyvin sulle!

 10. Olispa mullaki rohkeutta pukea tuollaset kiiltävät leggingsit. Tosin en tiiä pukisko ne mua ensinkään… Alussa jopa inhosin tuollaisia, mutta nykyään ne näyttää pelkästään hyviltä! 🙂 Aivopesun tulosta vissiin.Tuota saksi-kaulakorua oon ihaillu jo pitkään täällä blogissas. Tulevana vaatetusalan ammattilaisena tuo ois kyllä ihan huippu juttu omistaa!

 11. Riennahera: Thank you, that is a huge compliment. :)Eyeliah: Thank you!;)Robin: Thanks! Let me know if you find anything about them, I’d love to know more!:)Jennifer: Thank you!:)Lizbeth: Yeah I’ve heard that too. I have a pair of their wetlook leggings but they haven’t cracked yet. These Progress ones I’m wearing the pics are meant to be like that so if the AA’s do end up like you said, they will look pretty neat!:)The vogue society: Thanks!!:)Kait.lyn: Thanks girl! I’m sorry to hear that about your leggings. My AA ones have been ok so far and these new Progress ones seem to do good as well. I have also a pair of wetlook leggings from Gina Tricot which I have washed plenty of times and nothing happened to those as well. I hope you find a good pair that doesn’t break or rub off!! :)Anonymous: Kiitti. 🙂 Heh, joo tuo paita on onneksi sen verran peittävä, ettei kuitenkaan perse vilku. En ikinä kehtais muuten pitää. :DAnonymous: Täytyykin ruveta hämäämään ihmisiä ponnarilla vähän useammin. 😉 Lyhyt tukka olis ihana, mutta en vaan uskalla napsaista…Majayna: Blogisi perusteella tuollaiset sopisivat tummaan tyylisi kuin nakutettu! Itse hyppäsin wetlookkien maailman empimättä silloin kun niitä tuli, enkä ole kyllä katunut. Suosittelen! Tuo Ann Demin koru on kyllä ihana ja ihan mun lemppari, kiitokset siitä rakkaalle poikaystävälleni. 🙂 ps. Koruja saa Helsinki 10:stä. 😉

 12. Taitaa olla vähän enemmänkin noita tuotu Suomeen, näin samoja pinossa Helsingissä sekä Itiksen että keskustan Spirit storeissa… Mutta hyvältä näyttää juu 🙂

 13. Anonymous: Kiitti! Ja kiitos vinkistä ja hyvä tieto myös lukijoita varten, täällä Tampereella niitä kun oli vain neljä kappaletta tarjolla. 🙂

 14. This is amazing! From the shirt with leggings, to the skinny belt and necklace and scarf…. so greatly put together!!!I am copying it for sure 🙂

 15. Eek! Oon ettiny niin kauan noita wetlook-leggingsejä, mutta en oo Suomesta löytäny oikeanlaisia! Kiitos vaan vinkistä, nyt kipitän heti huomenna Spirit Storeen jos niitä vielä Helsingissä olisi 8DNuo näyttää älyttömän hyvältä tuon paidan kanssa 🙂

 16. Ei helkkari, tuollainen vähän pidempi polkka sopisi sinulle ihan tajuttoman hyvin!Ja näyttäisi luonnostaan lainehtivissa hiuksissa upealta.Leikkaa, leikkaa!

 17. Frickys: Thanks! You should, I think this look would look great on you too!:)Vesper: Kiitos ja hienoa, että oikeanlaiset vihdoin löytyivät ja postauksesta oli apua! Toivotaan, että Helsingissä on vielä noita jäljellä. :)Ranna: Niin kumma kyllä sopis, mutta olen arka leikkaamaan.. Pitkän tukan kanssa saa kuitenkin tehtyä kaikenlaista. Pidän sit vaan tästä lähin löysää nutturaa, joka muistuttaa erehdyttävästi polkkaa. ;)Meaghan!?: Thanks!!

 18. “Heh, joo tuo paita on onneksi sen verran peittävä, ettei kuitenkaan perse vilku. En ikinä kehtais muuten pitää. :D”Mutta jos kumarrut alaspäin niin kyllä vilkkuu perse. Tai jos istuu niin haaroväli näkyy :/ Eipä siinä sinänsä mitään, Lontoossa näki päivittäin tyttöjä leggareissa ja t-paidoissa, mutta Suomessa ei kyllä olla totuttu siihen.

 19. tismalleen samoja legginssejä saa fiorellasta, kannaattaa muuten joskus käydä tsekkaa fiorellan legginssit, siellä on tosi makeita esim. nahkaisia, joissa sivulla pitsiä ja nahkarusetteja.t.mikaela

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s